Openingstijden

Het Drents Museum is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Ook is het Drents Museum geopend op:

 • maandagen tijdens schoolvakanties (16 en 23 oktober 2017, 19 en 26 februari 2018)
 • eerste en tweede paas(maan)dag (1 en 2 april 2018)
 • eerste en tweede pinkster(maan)dag (20 en 21 mei 2018)

Op de volgende dagen is het Drents Museum gesloten:

 • eerste kerstdag (25 december 2017)
 • nieuwjaarsdag (1 januari 2018)
 • Koningsdag (27 april 2018)

 Tickets

Het Drents Museum bezoeken? Koop dan nu je ticket(s) online. Combitickets zijn eveneens verkrijgbaar. Met een combiticket kun je zowel het Drents Museum als de Kunsthalle Emden bezoeken. Je bespaart € 5,00. Het ticket is geldig in de periode van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018 en kost € 19,00.

Entreeprijzen Drents Museum
Combiticket volwassenen € 19,00
Volwassenen € 15,00
Kinderen (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart € 2,00
Vrienden v/h Drents Museum Gratis
ICOM Gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART € 2,00
CJP € 10,00
Vereniging Rembrandt Gratis
Groepen (vanaf 10 personen) € 12,00 p.p.

 Agenda

Klik hier voor alle activiteiten rondom The American Dream.

 Bereikbaarheid

Bekijk hier hoe je het Drents Museum het beste kunt bereiken

 Locatie

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen

info@drentsmuseum.nl
+31 (0)592 377 773
Routebeschrijving

 Openingstijden

De Kunsthalle Emden is geopend op:

 • dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
 • zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Avondopenstelling

 • iedere eerste dinsdag van de maand kunstavond tot 21.00 uur
 • iedere derde vrijdag van de maand tot 22.00 uur (geldt alleen voor deze tentoonstelling)

Feestdagen

De Kunsthalle is op de volgende feestdagen van 11.00 tot 17.00 geopend.

 • 26 december 2017 (tweede kerstdag)
 • 1 januari 2017 (nieuwjaarsdag)
 • Pasen
 • Hemelvaart
 • Pinksteren
 • Rosenmontag
 • 12 februari 2017

De Kunsthalle is gesloten op:

 • 23 december
 • 24 december
 • eerste kerstdag (25 december)
 • oudejaarsdag (31 december)

 Tickets

De Kunsthalle Emden bezoeken? Koop dan nu jouw ticket(s) online. Combitickets zijn vanaf nu verkrijgbaar bij het Drents Museum. Met een combiticket kun je zowel de Kunsthalle Emden als het Drents Museum bezoeken. Je bespaart € 5,00. Het ticket is geldig in de periode van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018 en kost € 19,00.

Entreeprijs Kunsthalle Emden
Volwassenen € 9,00
Kinderen (tot en met 15 jaar) Gratis
Entree kunstavond op de eerste dinsdag van de maand
vanaf 17.00 uur
€ 5,00
Gereduceerd tarief* € 7,00
Scholieren tot en met klas 4 gratis
Scholieren vanaf klas 5 € 1,00 p.p.
Groepen (vanaf 10 personen) € 7,00 p.p.


* Werklozen, jongeren vanaf 16 jaar, mensen met een handicap, studenten tot en met 35 jaar, dienstplichtigen en vrijwillige dienstverleners

 Agenda

Klik hier voor alle activiteiten rondom The American Dream.

 Bereikbaarheid

Auto

De Kunsthalle is centraal gelegen in het centrum van de stad in de buurt van het treinstation en het centrale busstation. De route naar het museum is vanaf alle afritten in Emden aangegeven (richting binnenstad/station). Je vermijdt het drukke binnenstadverkeer als je de afrit Emden-Mitte neemt en in de nabijgelegen parkeergarage “Parkhaus am Wasserturm” parkeert. Hier kunnen bezoekers van de Kunsthalle 4 uur gratis parkeren (laat het parkeerticket bij de museumkassa valideren).
In de directe nabijheid van de Kunsthalle zijn er enkele parkeerplaatsen voor gehandicapte bezoekers met een officiële gehandicaptenkaart.


Trein

Het bus- en treinstation is op 7 minuten afstand van de Kunsthalle Emden. De wandelroute is aangegeven.


Fiets

Fietsers kunnen hun fietsen met bagage veilig opbergen in onze fietsboxen aan de achterzijde van het gebouw. Sleutels zijn aan de kassa verkrijgbaar tegen onderpand. In de garderobe vindt u nog meer kluisjes, ook voor grote bagage.


Bus

Touringcars kunnen bij de bushalte “Kunsthalle” (straat: Agterum) kort stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen. Tijdens enkele grote evenementen, zoals de Emder Matjestage (haringdagen), kan de binnenstad moeilijker bereikbaar zijn. Data en informatie ook over parkeerplaatsen voor bussen worden graag verstrekt door Emden Touristik GmbHa, tel. +49(0)4921 97400.


Aankomst per boot

Gasten kunnen de Kunsthalle per boot bereiken via de schilderachtige kanalen van Emden. De eigen aanlegsteiger direct voor de deur maakt het mogelijk om op deze ongewone manier naar het museum te reizen! Hier starten van april tot oktober ook rondvaarten van de AG Ems door de vele kanalen van Emden.


 Toeristisch aanbod

De Kunsthalle Emden

De Kunsthalle is in 1986 gesticht door journalist Henri Nannen (stern Magazin) en zijn latere echtgenote Eske in hun Oost-Friese geboortestad. Het museum wordt beschouwd als een van de mooiste kunstmusea in Noord-Duitsland en is centraal en idyllisch gelegen aan een gracht midden in het stadscentrum. Ook café-bistro “Henri’s” en een eigen aanlegsteiger maken deel uit van het museum. De keuze van werken voor de collectie is niet bepaald door willekeur maar door “Lustkür” (datgene waar hij plezier in had), heeft Nannen ooit gezegd. Deze passie voor het schilderij werkt aanstekelijk en maakt de Kunsthalle tot een levendige ontmoetingsplaats tussen mens en kunst.


De Stadt Emden

De zeehavenstad Emden heeft circa 50.000 inwoners en wordt gezien als toegangspoort tot de regio Oost-Friesland. Ondanks de totale vernietiging in de Tweede Wereldoorlog kan de grote geschiedenis van de traditierijke stad op veel plaatsen nog worden ervaren, bijvoorbeeld in het Ostfriesisches Landesmuseum aan de Ratsdelft. Tegenwoordig zijn de beroemde Oost-Friese thee van de firma Thiele en de auto’s van Volkswagen de bekendste producten uit Emden. Insidertip: In de prachtige Johannes A Lasco Bibliothek, ooit de “Moder Kerk” (moederkerk) van de gereformeerde vluchtelingen uit de Nederlanden, bevinden zich werken uit de collectie van Erasmus van Rotterdam. In de kerstperiode moet u zeker een bezoek brengen aan de kerstmarkt en in mei aan de “Emder Matjestage” (haringdagen).


De Region Ostfriesland

De Romeinse geschiedschrijver Tacitus beweerde in zijn boek Germania over de Friesen: “Frisia non cantat” (Friesland zingt niet) en doelde daarmee eigenlijk op de Nederlanders, ook al wordt dit citaat vaak in verband gebracht met de Noord-Duitse kustbewoners. Maar tegenwoordig is dit citaat aan beide kanten van de grens bezijden de waarheid: De regio kenmerkt zich namelijk door festivals van klassieke muziek als de Gezeitenkonzerte (getijdenconcerten), de Musikalischer Sommer (muzikale zomer) en de Orgelfrühling (orgellente). Oost-Friesland is met meer dan 90 belangrijke orgels uit zes eeuwen een van de rijkste orgellandschappen ter wereld. Het kustgebied en de mooie kleine Noordzee-eilanden staan in Duitsland vooral als zomerbestemming bekend. Maar het weidse, door mensenhand geschapen landschap met veenkanalen, dijken en kleine dorpen heeft in elk jaargetijde zijn eigen charme.


Tip: Norden/Norddeich

Van geheimzinnig tot mystiek: In Norden kunt u het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee beleven! In Norden-Norddeich ontmoeten frisse Noordzeelucht en Oost-Friese detectives elkaar. Hier laat bestsellerauteur Klaus-Peter Wolf zich inspireren en kunnen bezoekers het spoor volgen van zijn hoofdpersonen op de plekken waar zijn verhalen zich afspelen. Door het eten van de specialiteiten “Ubbo-Heide-Seehund” of de bonbon “Der Deichgraf” kunt u zich ook culinair onderdompelen in de Oost-Friese detectiveromans.


Tip: Greetsiel

Maritiem en authentiek! Na de tentoonstelling kunt u naar de meest popperige plek van Oost-Friesland. De grootste attractie is de meer dan 600 jaar oude vissershaven met zijn indrukwekkende garnalenkottersvloot. Daaromheen staan historische huizen met fraaie gevels uit de 17de eeuw en niet te vergeten de beroemde tweelingmolens van Greetsiel. Een uitstapje naar Greetsiel betekent dwalen door de kleine schilderachtige straatjes en rondneuzen in de leuke kleine winkeltjes – en een originele Oost-Friese theeceremonie in een tearoom mag u zeker niet missen.


Toeristische informatie, kamerbemiddeling en gecombineerde aanbiedingen

Tourist-Information Emden, Bahnhofsplatz 11, 26721 Emden, www.emden-touristik.de
Tel. +49 (0) 4921 9740-4 – e-mail: ti@emden-touristik.de

Ostfriesland Tourismus GmbH, Ledastraße 10, 26789 Leer, www.ostfriesland.de
Tel. +49 (0) 491 91 96 96 60 – Email: urlaub@ostfriesland.de

  Adres en contact

Kunsthalle Emden
Hinter dem Rahmen 13
26721 Emden, Duitsland

kunsthalle@kunsthalle-emden.de
+49 (0) 49 21 97 50 50
Routebeschrijving