DNK en in aantal bibliotheken in Drenthe

8 februari t/m 27 mei 2018

In het kader van de tentoonstelling The American Dream van het Drents Museum en de Kunsthalle Emden geeft het Drents Archief met een selectie foto’s een eigen invulling aan ‘de Drentse droom’.

De Drentse droom
De decennia na de Tweede Wereldoorlog waren een periode van wederopbouw en optimisme. Een periode waarin ‘de Amerikaanse droom’ geïmporteerd werd en daarmee ook deels ‘de Drentse droom’ werd. Het was een periode van schaalvergroting en mechanisatie in de landbouw, van uitbreiding van industrie, van jaknikkers en de komst van supermarkten en televisie. Het was echter ook de periode waarin de keerzijde van deze droom steeds meer zichtbaar werd. Er werd geprotesteerd, ook in Drenthe. Begin jaren ’60 door de ‘vrije boeren’ tegen de bemoeienissen van het Landbouwschap of een anoniem protest tegen de bomenkap uit 1971. Deze kleine tentoonstelling geeft daar een prachtig inzicht in.

Assen, City of Dreams
De partners van het Cultureel Hart organiseren rondom The American Dream een breed randprogramma onder de noemer Assen, City of Dreams. Het Cultureel Hart Assen is een samenwerkingsverband tussen DNK, Drents Archief, Drents Museum, ICO, Garage TDI, Podium Zuidhage, VVV/Dit is Assen, MKB, horeca en de gemeente Assen.

De Drentse Droom blijft tot en met 22 februari 2018 te bezichtigen in DNK en reist daarna, tot en met 27 mei 2018, langs een aantal bibliotheken in Drenthe.


Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen, de provincie Drenthe, Biblionet Drenthe, MKB/Binnenstad Assen en DNK.